Natuurrustpuntjes

Foto| Natuurrustpuntjes | Natalie Zuidam Coaching en Training

Voortdurend in beweging

Nieuwe ontwikkelingen, of ze nu groot zijn of klein, vragen om voortdurend  in beweging te blijven.
Koers bepalen, stappen zetten, uitglijden, overeind komen, balanceren en verder gaan.
Op weg naar de stip op de horizon in de nieuwe werkelijkheid.

Wat een turbulente tijden zijn het geweest. Gelukkig lijkt steeds meer mogelijk en vinden versoepelingen plaats. Hoe zijn deze versoepelingen voor je?

Het is best spannend om jezelf de vraag te stellen hoe het nu echt met je gaat. Misschien ga je liever gewoon door, dan weet je zeker dat je overeind blijft. Want wat als je uitglijdt? Hoe kom je weer overeind?

Ga eens wandelen en ervaar wat een natuurrustpuntje voor je doet.

De afgelopen weken heb ik een aantal boeken, die mij inspireren om dagelijks te wandelen en tijdens het wandelen verschillende activiteit te doen, gelezen. Deze activiteiten ervaar ik als natuurrustpuntjes, tijd voor mijzelf om mijn koers te bepalen. Deze natuurrustpuntjes kan je prima doen als je alleen gaat wandelen. Ook kan je de natuurrustpuntjes in je tuin of op je balkon doen. Net wat bij je situatie past.

Natuurrustpuntje – Start of afsluiting van de dag

Rond zonsopkomst en rond zonsondergang geven de vogels de meest prachtige concerten. Ga wandelen op een tijdstip dat bij je past. Misschien neem je een rugzak mee waar je een fleecedekentje in stopt en een thermoskannetje met thee of koffie. Zoek een plek waar je een tijdje rustig kan zitten en luister naar het gefluit van de vogels. Of je nu verschillende vogels herkent of het gewoon mooi vindt, het is allemaal prima. Waarschijnlijk verwonder je je ondertussen ook over de kleurenpracht van de lucht. Verwonder je op je eigen manier het is jouw natuurrustpuntje om de dag te beginnen of te eindigen.

Als wandelen organisatorisch niet mogelijk is, kan je ook vijf of tien minuten in je tuin of op je balkon gaan zitten om dit natuurrustpuntje te ervaren.

Zelfs midden op de dag achter je computer is het mogelijk om je te verwonderen:

Het leukste is natuurlijk om zelf tijdens een wandeling een beeld en geluid opname te maken op één van je favoriete plekken in de natuur en dit te kijken op een moment dat je wat rust kunt gebruiken.

Ook op YouTube zijn filmpjes te vinden van de natuur met vogelgeluiden. Bijvoorbeeld: Vogels in Slow Motion – Bosvogels.

Of zet een Zwitscher Box met relaxing bird sound motion sensor op je thuis werkplek. Elke keer dat je langs de box loopt en de sensor beweging detecteert, waan je je in het bos.

Boekentips

  • Miracle Morning – Hal Elrod
  • Te Voet – Shane O’Mara
  • De acht grote lessen van de Natuur – Gary Ferguson

Spelregels

De natuurrustpuntjes zijn puur ter inspiratie, je bent vanzelfsprekend zelf verantwoordelijk voor de uitvoering.

Misschien ten overvloede, maar als je gaat wandelen en natuurrustpuntjes uitvoert:

Toon dan respect voor alles wat groeit en bloeit in de natuur, blijf zoveel mogelijk op de paden en neem je je afval mee naar huis, ook papieren zakdoeken.

Natuurlijk houd je anderhalve meter afstand van andere mensen, mijd je drukke plekken en als je klachten hebt (zoals omschreven door het RIVM) blijf je thuis. Kortom: Stay Safe & Stay Positive.

Ben je enthousiast en wil je meer natuurrustpuntjes om zelf te doen? Op mijn website kun je ze gratis downloaden.