Talentcoaching in de natuur

Wandelen met PerspectieF

Heb jij ook van die periodes dat

 • je even niet meer weet waar je echt blij van wordt
 • de balans in je werk en privéleven totaal zoek is
 • je alleen maar bezig bent om alle ballen in de lucht te houden en geen tijd voor jezelf hebt
 • je twijfelt of de baan die je hebt nog wel bij je past
 • je een studie moet kiezen, maar je hebt geen idee wat voor studie

Wil je graag

 • tot rust komen
 • meer in balans zijn en steviger staan
 • meer werkplezier ervaren
 • ontdekken wie je echt bent
 • herontdekken waar je echt blij van wordt
 • weten wat je kan doen om je batterij op te laden in periodes dat je niet lekker in je vel zit
 • in beweging komen en heb je behoefte aan frisse lucht

Denk dan eens aan Wandelen met PerspectieF

Bij ‘Wandelen met perspectief’ gaan we samen naar buiten, de natuur in. Tijdens de wandeling stem ik af op de vragen die je hebt en zet gerichte natuuropdrachten in. De natuur spiegelt en geeft inzichten. Je krijgt nieuwe ideeën. Ook doen we een talenteninterview en een talentenscan. Zo krijg je meer inzicht in wie je bent en waarom je doet wat je doet.

Het ontdekken van je talenten is een bijzondere reis. Het brengt je positieve energie, je laadt je batterij op. De inzichten en ideeën, die je opdoet, kan je omzetten in concrete stappen. Stappen die echt bij jou passen. Zo versterk je wie je van nature bent en kan je in je eigen tempo groeien.

‘In elke stap zit beweging’

Vaak kan je al na vier coachwandelingen prima zelf verder op weg.

Na een half jaar spreken we af voor een opfriswandeling om te kijken waar je dan staat, waar je vandaan komt en waar je naar op weg bent.

De manier waarop ik naar talenten kijk en met talenten werk, is zoals Luk Dewulf en Els Pronk talenten in hun visie beschrijven. Je ontvang je het boek ‘Ik kies voor mijn talent’ van Luk DeWulf. Praktische informatie vind je hier.

Sta je open voor Wandelen met PerspectieF , neem dan contact met mij op. Een kennismakingswandeling is altijd gratis en vrijblijvend, je bent van harte welkom.

Ervaringen

Al langere tijd merkte ik dat ik werkplezier miste. Ik heb een baan die past bij mijn opleidingen en mij voldoende uitdaging biedt, maar het kostte me de laatste jaren meer energie dan dat het me opleverde. Ik wilde graag mijn werkplezier weer terugvinden en vond dat mijn baan ook iemand verdiende die vol passie en toewijding aan het werk ging. Die passie en toewijding was ik ook kwijtgeraakt. Ik wist echter niet zo goed waar en hoe ik mijn werkplezier weer terug kon vinden: kon dat in mijn huidige functie, op mijn huidige werkplek of ergens anders?

Ik had al eens nagedacht over coaching, maar vond dat nog een lastige stap en had het idee dat het niet bij me paste. Toen kwam Talentcoaching in de natuur met Natalie toevallig op mijn pad. Omdat ik erg graag buiten in de natuur ben en erg van wandelen houd, werd ik hier wel enthousiast van. In die vier wandelingen die ik met Natalie heb gemaakt, heb ik echt stappen kunnen zetten. Voor mij was het echt een eye-opener om in te zoomen op mijn talenten. Hierdoor heb ik een veel beter beeld wat bij me past, maar heb ik ook ontdekt waarom ik geen werkplezier ervaarde op mijn werkplek. Na de wandelingen had ik voldoende inzicht en ideeën om volgende stappen te kunnen zetten.

Natalie is een prettige en rustige coach die alle tijd en aandacht neemt voor je. Ze kan heel goed luisteren en voelt goed aan wat je nodig hebt. Natalie kiest werkvormen uit die passen bij jou als persoon en bij je coachvraag, maar is ook flexibel als je zelf ergens ander behoefte aan hebt. Ze laat je zelf dingen ontdekken en is goed in het structuren van het proces.

—————————————————

Als vrouw van in de vijftig werk ik al lang bij dezelfde werkgever in dezelfde functie. Dit schuurde een beetje. Ik wilde nog stappen zetten, het liefst bij een andere werkgever. Tegelijk merkte ik dat ik niet werd uitgenodigd voor gesprekken als ik solliciteerde en had ik zelf twijfels over het feit of ik nog wel aan iets nieuws zou durven beginnen. Want hoe zou ik over vijf jaar functioneren.

Deze vraag stond centraal tijdens mijn wandelingen met Natalie. En al wandelend leerde ik mezelf en mijn talenten beter kennen. Het mooie van het buiten wandelen was dat er tijdens de sessies volop gebruik werd gemaakt van metaforen die zich aandienden in de natuur. Door die metaforen en het zicht op mijn waarden en talenten kwam ik in beweging en durfde ik ook in mijn werk stappen te zetten. Ik realiseer me dat het er niet om gaat hoe ik me over vijf jaar zal voelen. Het gaat om nu.

Natalie liet me met andere ogen naar mezelf kijken. Ze liet me voelen wat bepaalde keuzes met me deden. Op een fijne manier stelde Natalie werkvormen voor, maar altijd liet ze mij de keuze of ik daarin mee wilde gaan. En leergierig als ik ben wilde ik dat maar al te graag.

—————————————————

Ik zat niet lekker in mijn vel. Dat kwam onder andere doordat ik het plezier in mijn werk miste. Ik wilde iets anders, maar wat en hoe? Ik wilde weer meer genieten van alles. Toevallig kwam ik in contact met Natalie. Zij stelde voor om coachwandelingen in de natuur te maken. Ik wist niet wat ik me daarbij voor moest stellen, maar ik heb er geen seconde spijt van gehad.

Met haar rustige stem zorgt Natalie meteen vanaf het begin voor bewustwording van jezelf in de rust van de natuur. Je wordt je bewust van je ademhaling, de spanning in je lijf, maar ook van de geluiden in de natuur. Alles omringt door de rust die Natalie uitstraalt.

Door de afwisseling van lopen, een oefening, stilte, rust om na te denken over een vraag en vooral door het gevoel dat alles wat je zegt goed is, is iedere wandeling verfrissend.

Per keer voelde ik me prettiger en meer ontspannen en zag nieuwe uitdagingen voor mezelf. Ik vond dat dat kwam door haar, maar volgens Natalie hield ze me alleen een spiegel voor. Ze benoemde mijn talenten (waar ik me niet altijd van bewust was) en die ging ik zelf bewuster inzetten. De sfeer was altijd ontspannen. Het inzicht in mezelf en mijn werk veranderde. Het traject heeft me rust gebracht, bij toeval een andere baan en veel meer plezier in het leven.

Voor mij geen coachsessie in een kamer, maar genieten van en in de natuur. Ik vind het een aanrader voor iedereen.

Denk je dat Wandelen met PerspectieF passend is bij de vraag waar je mee rondloopt, heb je nog vragen of wil je meteen een kennismakingswandeling afspreken?
Stuur mij een berichtje, dan neem ik contact met je op.