Talentenbril

Allemaal zijn we geboren met talent. Talenten zijn als het ware zaadjes die in ons leven mogen gaan groeien en bloeien. Als we volwassenen, tieners en kinderen zichtbaar zien genieten bij activiteiten die zij ondernemen dan kunnen we ervanuit gaan dat zij hun talent inzetten. Bij sommige mensen is hun talent direct zichtbaar als we hen aan het werk zien. Bij anderen kan het talent nog wat verstopt zijn, het moet nog ontdekt worden en omgezet worden in actie.
Het zichtbaar maken en waarderen van talenten geeft iedereen kracht.

Maar wat is nu precies talent? En hoe herkennen we ons talent?

Als we activiteiten ondernemen waar we blij van worden, waar we de tijd bij vergeten en die ons moeiteloos afgaan, zijn dit onze talenten in actie. Deze activiteiten geven ons zelfvertrouwen en positieve energie, ze laden onze batterij op. Het opdoen van positieve emoties maakt dat we makkelijker nieuwe oplossingen kunnen zien. Wanneer we genoeg van deze activiteiten ondernemen zijn we veerkrachtiger om onbekende situaties aan te gaan

Het kan gebeuren dat we wankelen en omver geblazen worden. Wat is het dan fijn als we weten wat ons talent in basis is en veerkracht hebben. Veerkracht helpt ons overeind komen.

Als talentcoach help ik kinderen en tieners hun authentieke-ik te ontdekken en veerkrachtiger te worden. Ontdekken van talenten is een bijzondere reis. Het brengt positieve energie. Ik wandel graag een stukje met jullie mee. Denk je dat individuele talentcoaching of de Be More Me! training passend is voor je kind of tiener, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Veerkracht

” Dat je kunt dansen in de regen “