Talent als basis

Talentenbril

Allemaal zijn we geboren met talent. Talenten zijn als het ware zaadjes die in ons leven mogen gaan groeien en bloeien. Als we volwassenen, tieners en kinderen zichtbaar zien genieten bij activiteiten die zij ondernemen dan kunnen we ervan uitgaan dat zij hun talent inzetten. Bij sommige mensen is hun talent direct zichtbaar als we hen aan het werk zien. Bij anderen kan het talent nog wat verstopt zijn, het moet nog ontdekt worden en omgezet worden in actie.
Het zichtbaar maken en waarderen van talenten geeft iedereen kracht.

Maar wat is nu precies talent? En hoe herkennen we ons talent?

Als we activiteiten ondernemen waar we blij van worden, waar we de tijd bij vergeten en die ons moeiteloos afgaan, zijn dit onze talenten in actie. Deze activiteiten geven ons zelfvertrouwen en positieve energie, ze laden onze batterij op. Het opdoen van positieve emoties maakt dat we makkelijker nieuwe oplossingen kunnen zien. Wanneer we genoeg van deze activiteiten ondernemen zijn we veerkrachtiger om onbekende situaties aan te gaan.

Het kan gebeuren dat we wankelen en omver geblazen worden. Wat is het dan fijn als we weten wat ons talent in basis is en veerkracht hebben. Veerkracht helpt ons overeind komen.

Als talent- en wandelcoach help ik volwassenen, hun authentieke-ik te ontdekken en veerkrachtiger te worden.

Het ontdekken van je talenten is een bijzondere reis. Het brengt je positieve energie, je laadt je batterij op. Het gericht inzetten van je talenten kan je meer balans en rust geven in je leven.

Het kennen van je talenten kan helpen in periodes dat je geen werkplezier meer ervaart of bij het maken van een keuze voor een studie of een cursus.

Buiten zijn in de natuur geeft rust. Je bent even weg uit je dagelijkse omgeving. Samen gaan we wandelen in de natuur om jouw vraag te onderzoeken. Dit doen we aan de hand van metaforen en opdrachten in de natuur. Ook doen we een talenteninterview en een talentenscan. Zo krijg je meer inzicht in wie je bent en waarom je doet wat je doet. En kan je keuzes gaan maken die bij jou passen.

Ik kijk en werk met talenten zoals Luk Dewulf en Els Pronk talent in hun visie beschrijven.

Graag wandel ik een stukje met je mee. Denk je dat ‘Wandelen met perspectief’ passend is, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Veerkracht

” Dat je kunt dansen in de regen “