Lezen lezen lezen – een heerlijke talentvolle zomer in het vooruitzicht

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Blog-Lezen-lezen-lezen-1024x1024.jpg
Foto | Lezen lezen lezen | Natalie Zuidam Coaching en Training

Boeken lezen – Talenten in actie

Een aantal keer per jaar gebeurt het. Dan tovert de quote van Loesje op de scheurkalender een glimlach op mijn gezicht, begint het als een gek te borrelen in mijn lijf en ga ik aan.

Ook deze ochtend is het raak:   

Boeken  lezen

De letters glimmen
De ogen stralen
De hersenen dansen

Loesje
13 juli 2020

Loesje heeft prachtig verwoord wat lezen met mij doet. Dit is precies wat dit weekend gebeurde toen ik startte met lezen in het nieuwste boek Luk Dewulf – Kiezen voor talent in de liefde.

Eigenlijk had ik het boek als cadeautje gekocht om deze zomervakantie te lezen. Maar gisteren kon ik de verleiding echt niet weerstaan en heb ik mij met het boek en een overheerlijk glas groene thee, op het bankje in het zonnetje, in de tuin geïnstalleerd.

De middag was opeens voorbij en de groene thee in het glas koud….

Het kan niet anders dan dat de activiteit lezen voor mij boordevol talent zit. Ik voel dat talenten ‘Groeimotor’, ‘Kennisspons’, ‘Woordkunstenaar’ en ‘Momentgenieter’ in actie zijn geweest. Ik ben helemaal opgeladen.

Boek – Kiezen voor talent in de liefde

Het leuke is dat ik eigenlijk heel blij ben dat ik al voor de zomervakantie in het boek begonnen ben.

Luk Dewulf gaat, in het boek – Kiezen voor talent in de liefde, in op de vragen:

  • Wat is talent?
  • Hoe vul je elkaar aan?
  • En wat als je talenten botsen?

Als je van elkaar weet welke talenten de ander heeft, snap je opeens dat bij activiteiten die jij fijn vindt om te doen, je partner een totaal andere beleving kan hebben.

Dit inzicht kan mooi meegenomen worden bij het plannen van vakantieactiviteiten. Het is verhelderend om te gaan onderzoeken welke talenten van de ander in actie zijn, bij activiteiten die je gezamenlijk onderneemt. Want je kan samen energie krijgen van een activiteit, maar er kan echt een ander talent onderliggen.

Naast gezamenlijke activiteiten zal ik zeker af en toe ook een eigen-boek-moment creëren. De stapel boeken, die klaar ligt voor de vakantie, nodigt mij uit. Het heeft ongetwijfeld iets met het talent van de ‘Bewuste Beweger’ te maken.

Welk boek staat op jouw wensenlijstje om deze zomer te lezen?

Of als je andere talenten hebt:
Welke activiteit  staat op jouw wensenlijstje om deze zomer te ondernemen?

Wil je aan de slag en onderzoeken wat jouw talenten zijn? Check dan eens de mogelijkheden van wandelen met perspectief.