Wat als talenten in de knel zijn – Wandelcoaching

Werkplezier

Vandaag heb ik een afrondende coachwandeling met Anna.

Als Anna voor de eerste keer bij mij komt ervaart ze geen werkplezier meer en ze weet ze eigenlijk niet zo goed hoe ze het plezier in haar werk terug kan vinden. Ze wil graag onderzoeken waar ze nog blij van wordt in haar werk en welk ander werk eventueel bij haar past. We gaan samen op pad en starten een wandelcoachtraject ‘Wandelen met perspectief‘.

Nu een aantal wandelingen later kijkt Anna terug op de keuzes en stappen die ze heeft gemaakt. In de eerste golf van de Covid-19 periode is Anna van baan veranderd. Het was een heel spannende stap, maar een goede stap voor haar.

Talenten Top 5

We staan stil en kijken nog eens naar haar talenten Top 5. Op nummer één staat het talent van de ‘trouwe vriend’, gevolgd door de ‘vertrouweling’, de ‘samenbrenger’, de ‘ja-zegger’ en de ‘momentgenieter’.

Inzicht in eigen talent

Ze ziet dat toen ze voor het eerst bij mij kwam voor het talent van de ‘momentgenieter’ helemaal geen ruimte meer was in haar werk en dat hierdoor het talent van de ‘samenbrenger’ onder druk kwam te staan. In haar nieuwe baan kan de ‘samenbrenger’ floreren. Het is niet zo dat alles nu soepel loopt, maar ze geeft aan dat ze beter kan relativeren. Ze staat voor wat zij doet. Ze ervaart dat ze steviger is gaan staan.

Anna leest op de achterkant van de talentkaart van de ‘samenbrenger’ wat ze kan inzetten als het talent in de knel komt. Het woord relativeren valt haar op, ze heeft net aangegeven dat het haar lukt om beter te relativeren.

De puzzelstukjes vallen op hun plaats, ze begrijpt zichzelf beter. Omzien naar elkaar en respect hebben voor elkaar zijn haar kernwaarden.

Vandaag ervaart ze dat respect hebben voor elkaar ook terugkomt in het respect dat ze voor de natuur heeft. De bomen zijn allemaal verschillend, de ene is dik, een andere dun, weer een ander is scheef. Maar dat maakt niet uit ze hebben allemaal een eigen plek.

Talenten  herkennen in de natuur

We wandelen verder en ik vraag haar waar ze in de natuur haar talenten van de ‘momentgenieter’ en de ‘samenbrenger’ ziet. De brug, die we overgaan zijn, staat voor haar voor de ‘samenbrenger’, de brug verbindt. Even later komen we langs een kastanjeboom. Anna vraagt mij of ik even heb, ze ziet heel veel kastanjes en raapt ze er zoveel mogelijk op. Ze straalt en geeft haar dat hier de ‘momentgenieter’ te zien is.

We ronden het wandelcoachtraject af, Anna geeft aan dat ze de wandelingen gaat missen. We spreken af om elkaar over een half jaar nog een keer te ontmoeten. Dan nemen we afscheid van elkaar. Anna gaat haar weg, ze kan en mag vertrouwen op haar eigen kracht.

Dank je wel Anna voor je vertrouwen. Het was fijn dat ik in deze periode een stukje met je mee mocht lopen.

Wandelen met perspectief

Is het niet meer hebben van werkplezier herkenbaar voor je? Wil je onderzoeken waar je echt blij van wordt, zodat jij in jouw eigen tempo stappen kunt gaan zetten die bij jou passen? Kijk dan eens of ‘Wandelen met perspectief’ bij jou past.