Schaatstalent

Foto | Schaatsplezier | Natalie Zuidam Coaching en Training

Verborgen talenten onder schaatsen

Heb jij schaatstalent?

Schaatstalent?
Wel nee joh, ik ben totaal geen uitblinker op schaatsgebied.
Schaatsen geeft mij gewoon veel plezier. Ik geniet van het actief bezig zijn in de frisse buitenlucht, samen met mijn lief.

Denk jij ook wel eens: Waar begin ik aan?

Als ik net op het ijs sta denk ik: ‘Waar begin ik aan?’ Het is al weer een paar jaar geleden dat ik voor het laatst geschaatst heb. Mijn evenwicht laat nog wat te wensen over, ik stuntel en wiebel, ga bijna onderuit.

Na een paar slagen lukt het al weer een beetje beter en na een paar rondjes gaat het schaatsen steeds soepeler. Ik ga zo op in de activiteit dat ik helemaal de tijd vergeet. Een blik op mijn horloge doet mij beseffen dat het tijd is om te stoppen. Eigenlijk heb ik helemaal geen zin om te stoppen, maar de plicht roept. De laatste boodschappen voor het weekend moeten nog gedaan worden. Als ik stop merk ik dat ik moe ben. Moe én voldaan, wat een energie geeft schaatsen.

Filmfragment | Talenten-In-Actie | Natalie Zuidam Coaching en Training

Talenten

Wat dan als er geen sprake is van schaatstalent? Tijdens het schaatsen zijn ongetwijfeld andere talenten-in-actie

Bij talent denken we vaak dat je ergens in moet uitblinken wil er sprake zijn van talent. Maar of je nu jong bent of oud, we hebben allemaal talent.

Ik hoor je denken: ‘Dat kan je wel zeggen, maar dit geldt echt niet voor mij. Talenten, ik? Nee hoor, ik heb ze in al die jaren nog niet gevonden’.

Durf jij een challenge met jezelf aan te gaan?

Neem rustig de tijd en stel jezelf eens de volgende vragen

  • Waar word je blij van?
  • Wat vind je super leuk om te doen?
  • Naar welke activiteit kijk je uit?
  • Wanneer vergeet je de tijd?
  • Waar kan jij helemaal in op gaan?
  • Wat geeft jou energie?
Welke activiteiten staan op je lijstje?

Welke activiteiten komen bij je op? Weet je dat al die activiteiten het waard zijn om verder te onderzoeken. Onder deze activiteiten ligt verborgen talent. Bij deze activiteiten zijn je talenten-in-actie.
En nogmaals je hoeft echt niet uit te blinken in deze activiteiten. Je gaat vanzelf stralen als je met deze activiteiten bezig bent.

Hoe zal het zijn als je bij jezelf verborgen talent ontdekt en dit versterkt?
Wat wordt dan anders voor je?

Meer lezen over talent kan op de pagina Talent als basis

Wil jij aan de slag met je talenten maar weet je niet zo goed hoe?
Bij Wandelen met perspectief gaan we samen op pad. Je bent van harte welkom. Tijdens de verlengde lockdown ontvang je als volwassene 50% korting op het wandelcoachtraject.