Energie opdoen met ontkoppel-talenten

Foto | Energie opdoen met ontkoppel-talenten | Natalie Zuidam Coaching en Training

Zou je je telefoon niet eens weg doen, het is weekend hoor. Je zit doordeweeks toch al genoeg op social media. Moet dat dan ook nog in het weekend als je in het bos bent?

Heel logisch dat je dit nu denkt, maar niets is wat het lijkt. Dit is samen met het thuisfront energie opdoen met ontkoppel-talenten. We zijn hier aan het geocachen, dit is voor beide loskoppelen van werk.

Loskoppelen van werk

Het loskoppelen begint voor mij al als we in de auto stappen. De auto wordt spontaan een cachemobiel als we in de navigatie de coördinaten invoeren van een plek waar we kunnen parkeren. Waar het precies is en of we er echt makkelijk kunnen parkeren weten we nog niet, we zien het wel als we op de plek aankomen. Het blijkt een prima plek te zijn.

En dan het bos in op zoek naar de cache, lopen van waypoint naar waypoint. Ondertussen informatie verzamelen die nodig is om de coördinaten te berekenen waar de geocache verborgen ligt. Super handig dat je voor dit alles gewoon je telefoon kan gebruiken. Al moet ik toegeven dat ik de eindcoördinaten graag uitwerk op papier.

Foto | Energie opdoen met ontkoppel-talenten | Natalie Zuidam Coaching en Training

Het feestje is voor mij compleet als in de geocache van dit weekend, twee travel bugs blijken te zitten. Eén ervan neem ik mee om in een andere cache te plaatsen als we een volgende keer gaan geocachen. Het loggen van de cache op de website laat ik aan hem over. Gewoon omdat dat meer bij zijn talenten past, net zoals het verzamelen van tegels op Strava.

Wat is er nu leuker om samen activiteiten te ondernemen waar je energie van krijgt. Als je allebei het ontkoppel-talent van de bewuste beweger hebt, zou je denken dat het eenvoudig is om samen activiteiten te ondernemen. Toch kan dit nog best een uitdaging zijn.

Want ook al ben je allebei een bewuste beweger, tijdens een activiteit zijn heel vaak meerdere talenten in actie. Voor mijn partner geldt dat de bewuste beweger graag samen in actie is met de grenzenverlegger. Voor mij werkt het net weer een beetje anders. Bij mij zijn de bewuste beweger en de momentgenieter heel graag samen actief.

Foto | Energie opdoen met ontkoppel-talenten | Natalie Zuidam Coaching en Training

Bij geocachen hebben de combinaties van de deze talenten het prima naar hun zin. Voor de één is het wandelen en weer een geocache kunnen toevoegen aan het lijstje gevonden caches. En het liefst ook nog wat extra tegels voor Strava verzamelen. Voor de ander is het wandelen van waypoint naar waypoint, wel zien waar je uitkomt. En als het even kan op het eind een robuuste kist met een Travel Bug vinden.

Ontkoppel-talenten

Gebruik jij wel eens ontkoppel-talenten om in het weekend of in een vakantie los te komen van je werk?

Want hoe leuk je werk ook is, hoeveel flow je door de weeks ook ervaart, het is goed om in het weekend  te kunnen opladen door ontkoppel-talenten in te zetten. 

De talenten van de creatieve maker, woordkunstenaar, bewuste beweger en kennisspons noemt Luk De wulf ontkoppel-talenten.

Als je één van deze talenten hebt, is het eenvoudiger om te ontkoppelen dan als je bijvoorbeeld de talenten van bijvoorbeeld het groepsdier of de groeimotor hebt.

Hoe dat komt?

Bij de eerstgenoemde talenten kan je gemakkelijk activiteiten in je eentje ondernemen.

Denk maar eens aan: in de tuin werken, schilderen, fotograferen, een boek lezen, hardlopen of fietsen.

Bij de talenten zoals groepsdier en groeimotor heb je anderen nodig. En anderen zijn niet altijd aanwezig. Het vraagt dan bewuster kijken welke activiteiten passend zijn.

Wil je meer lezen over talenten?

Het boekje De Talentenfluisteraar van Luk Dewulf is een heel toegankelijk boekje voor als je meer wilt weten wat talent nu eigenlijk is, hoe talenten voor je kunnen werken en wat ontkoppel-talenten zijn.

Heb je een vraag?

Wil je daadwerkelijk aan de gang met het ontdekken van je talent en hoe je gericht je (ontkoppel-) talenten kunt inzetten, zodat je lekkerder in je vel komt te zitten? Denk dan eens aan wandelen met perspectief. Ben je nieuwsgierig of dit passend voor je is? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismakingswandeling. Tijdens de wandeling kan je al je vragen stellen en onderzoeken wat ik voor je kan betekenen en of er een klik is.

Foto | Energie opdoen met ontkoppel-talenten | Natalie Zuidam Coaching en Training