Zomerstilte

Inspiratieloos staar ik naar het scherm van de laptop. De nieuwsbrief ‘Buiten met Natalie’ staat geagendeerd om verstuurd te worden. Meestal weet ik ongeveer wel waar ik over wil schrijven, maar nu heb ik echt nog geen idee. Het is stil in mijn hoofd.

Ik pak mijn telefoon en scrol wat door mijn tijdlijnen op social media, op zoek naar… Ja op zoek naar wat? Voor ik het weet is het een half uur later. Chagrijnig leg ik mijn telefoon weg en klap de laptop dicht. Vandaag gaat het ‘m niet worden. Eigenlijk wist ik dat al, want ‘moeten’ schrijven werkt averechts voor mij. Het talent van de ‘Uitblinker als ik het wil’ komt in opstand en dan kan ik het beste gewoon iets gaan doen waar ik op dat moment zin in heb. Er zijn tenslotte genoeg activiteiten die mij inspireren om op een later moment een blog te schrijven. Wat vind ik nu leuk om te gaan doen, waar heb ik zin in?

Foto | Zomerstilte | Natalie Zuidam Coaching en Training

‘Zomerstilte’ daar heb ik zin in! Van alleen het woord word ik al vrolijk. Het talent van de ‘Woordkunstenaar’ in mij wordt wakker en gaat vol aan: Wat is ‘zomerstilte’ dan?

‘Zomerstilte’ is voor mij

  • IJskoffie op een terras
  • Liggen in een hangmat
  • Eindeloos wandelen in feeërieke bossen
  • Verdwalen in een boek
  • Dineren in de tuin tot de lampjes vanzelf aangaan
  • Met mijn voeten in het water bungelen
  • Wandelen tot de zon opkomt

Allemaal heerlijke activiteiten die mij energie geven. Ik realiseer mij dat ik deze zomer al veel van deze activiteiten heb kunnen doen. Alleen het wandelen tot de zon opkomt is al weer even geleden. Ik check op mijn telefoon hoe laat de zon opkomt en zie dat het een heel schappelijke tijd is. Als ik de wekker op half zes zet heb ik genoeg tijd om op m’n gemak naar een fijne rustige plek te lopen waar ik de zon kan zien opkomen.

Foto | wandelen tot de zon opkomt | Natalie Zuidam Coaching en Training

Wandelen tot de zon opkomt… Het voelt elke keer weer magisch, alsof ik even alleen op de wereld ben.

Eenmaal thuis start de dag en is het tijd voor ontbijt. Ondertussen schijnt de zon in de voortuin, het belooft een warme dag te worden. Ik zet een klapstoel neer, maak een kop groene thee en pak de krant. Nog even een moment van ‘zomerstilte’ voor ik mijn nieuwe blog ga schrijven en de nieuwsbrief klaarzet voor verzenden.

Herkenbaar? Dat je soms met iets bezig bent en dat het totaal niet lukt? Eigenlijk wil je stoppen en wat anders gaan doen, maar dat kan je toch niet zomaar doen. Oké eerlijk is eerlijk, het kan niet altijd. Maar vaak zijn er wel mogelijkheden om iets anders te gaan doen. Probeer het deze zomer gewoon een keer en ga iets doen wat je leuk vindt. Ervaar wat ‘zomerstilte’ met je doet. Je laadt ongetwijfeld je batterij op waardoor het een ander moment wel lukt om de klus te klaren waarmee je bezig was.

Wat is ‘zomerstilte’ voor jou? Welke activiteiten doe jij dan?

De kans is groot dat onder al die activiteiten die je leuk vindt om te doen en die je energie geven, prachtige talenten van je verborgen liggen. Als je je talenten kent en weet hoe ze bij jou werken (dat betekent dus ook dat je signalen bij jezelf herkent wanneer talenten ‘in opstand komen’), dan kan je keuzes maken die bij jou passen. En daardoor kan je lekkerder in je vel zitten en kan je beter omgaan met wat er op je pad komt.

Wil jij na de zomer lekker in je vel blijven zitten en sta je open om je talenten te ontdekken en concreet met je talenten aan de slag te gaan? Denk dan eens aan ‘Wandelen met perspectief’. Ik help je graag de vertaalslag te maken. Neem gerust contact met mij op als je een vraag hebt of als je een vrijblijvende kennismakingswandeling wilt afspreken.