Het talent van een ‘bewuste beweger’, of toch niet?

Als het maar even kan, ben je in de weekenden altijd wel even buiten te vinden en maak je graag een wandeling. Ook kan je intens genieten van een fietstocht, een rondje hardlopen of gewoon wat zitten op een bankje. Wandelen en fietsen zijn echt activiteiten die je leuk vindt om te doen. Je merkt naderhand wel dat je wel moe kan zijn van de inspanning maar je voelt je heel voldaan. Je weet van jezelf dat één van je talenten de ‘bewuste beweger’ is, dat voel je gewoon. Daarom doe je ook de boodschappen zoveel mogelijk op de fiets en laat je de auto als het even kan staan.

Toch merk je dat je op een regenachtige dag met tegenzin op je fiets stapt om bij de biologische winkel die lekkere ontbijtgranen te halen. Het liefste zou je de boodschap een dag uitstellen, maar ja dan heb je morgen geen ontbijt en dat is al helemaal geen optie voor je. ’s Ochtends ontbijten staat voor jou gelijk aan een goed begin van de dag. Dan toch maar in je regenpak hijsen, pff leuk is anders… Het rare is dat het op zo’n zelfde regenachtige dag wel oké voor je is om een wandeling in de natuur te maken. Hoe kan dat nou? Dit klopt toch niet als je het talent van de ‘bewuste beweger’ hebt. Dan is bewegen toch altijd fijn?

Komt dit je bekend voor? De kans is groot dat onder de activiteiten wandelen en fietsen die jij zo leuk vindt om te doen, meerdere talenten liggen en niet alleen de ‘bewuste beweger’. Het kan heel goed zijn dat één van die andere talenten het totaal even niet naar zijn zin heeft.

Het gaat over meer dan talent, het gaat over talenten

Normaal gesproken stap je vrolijk op de fiets om een boodschap te halen. Heerlijk even een moment buiten zijn. Maar op een regenachtige herfstdag vind je fietsen helemaal niet fijn. Het verkeer raast aan je voorbij, de tegenwind is zwaar, je komt met moeite vooruit en de regen in je gezicht voelt koud: Je ploetert…

Het lijkt  wel of de ‘bewuste beweger’ de ‘momentgenieter’ mist en deze nodig heeft om het naar zijn zin te hebben.

Bij de wandeling in de regen in het bos voel je de aanwezigheid van de ‘momentgenieter’ wel. Je ervaart de pracht van een bomenrij waar je langs loopt en je vertraagt, de tegenwind is een uitdaging en de regen in je gezicht voelt verfrissend: Wow, je geniet!

Foto | Dansen in de regen | Natalie Zuidam Coaching en Training

Genieten en buiten, ze horen voor jou echt bij elkaar. De ‘bewuste beweger’ heeft het talent van de ‘momentgenieter’ nodig om vol aan te gaan. Dan kan je dansen in de regen.

Maar in de regen op de fiets een boodschap doen is geen genieten voor je, dit is echt afzien…
Op eens begrijp je ook waarom een abonnement bij een sportschool voor jou nooit een succes is geweest. Het gaat je niet om het bewegen alleen. Het gaat om het bewegen buiten in de natuur, daar geniet je van. Het is de combinatie waarvan je energie krijgt.

Jouw talentenmix

Wil je je batterij opladen? Blijf dan vooral lekker actief en trek er op uit in de natuur. Fietsen, wandelen, het maakt niet uit. Je talenten van de ‘bewuste beweger’ en de ‘momentgenieter’ zijn tijdens deze activiteiten samen volop in actie. Ze geven je energie.

En ploeter je weer een keer op je fiets in de regen tegen de wind in. Bedenk dan dat het heel logisch is dat je baalt. De ‘bewuste beweger’ mist op dat moment  gewoon de ‘momentgenieter’. Je kunt er op vertrouwen dat het goed komt, op een later moment  zullen ze elkaar zeker weer treffen.

Ben je nieuwsgierig naar jouw talenten? Wil je weten hoe jouw talentenmix voor je werkt zodat je meer energie op kan doen en meer plezier ervaart in je werk en privéleven? Ik help je graag de vertaalslag te maken.

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op. Tijdens een kennismakingswandeling kan je al je vragen stellen. Ook kan je ervaren of er een klik is en onderzoeken wat ik voor je kan betekenen. Na de kennismakingswandeling laat je alles gewoon nog even op je inwerken. En neem je de tijd om na te denken of Talentcoaching in de natuur op dit moment een passende stap voor je is om in beweging te komen.